innovatiestrategie

“Hoe voorkom je dat je lukraak wat innovatieprojecten gaat doen? Hoe weet je of de innovatie die je aan het creeeren bent wel past bij het bedrijf?
Het antwoord is een innovatiestrategie. Een innovatiestrategie zorgt ervoor dat alles en iedereen dezelfde richting uit innoveert, en dat de innovaties passen in het beleid van het bedrijf. Innovatiestrategie maakt het kiezen van de juiste innovatieprojecten gemakkelijk. 

Innovatiestrategie is bedrijfsstrategie

De juiste innovatie richting

De beste innovaties verrassen allereerst de klant. Maar de beste innovaties stimuleren ook de verdere ontwikkeling van het bedrijf, in de door de leiding gewenste richting. Innovaties moeten aansluiten en bouwen aan de sterke punten van het bedrijf. Een innovatiestrategie wordt dus gebouwd vanuit de bedrijfsstrategie, zodat ook innovaties naadloos bijdragen aan de gewenste ontwikkeling van het bedrijf. Als een innovatiestrategie eenmaal is bepaald, kan vervolgens een technologie strategie bepaald worden met een zogeheten technologie roadmap. 

Innovatiestrategie opzetten

Aan de hand van de bedrijfs strategie en interviews, wordt de innovatiestrategie ontworpen met een missie, visie en doelstellingen voor de komende jaren. Desgewenst kunnen wij ook samen met de R&D afdeling technologie roadmaps opzetten die de ontworpen innovatiestrategie technisch ondersteunen. 

Innovatiestrategie opzetten?  
Bel of mail ons voor een eerste gratis gesprek

>