training & workshops

Design for Six Sigma training

3 dagen

20 deelnemers

Yellow Belt DfSS training

De Design for Six Sigma Yellow Belt training geeft een introduktie in het hele product ontwikkelproces volgens de Six Sigma methode. Van klanteninzicht tot conceptontwikkeling, van proefopzet tot productie analyse, van idee tot lancering, alles komt aan bod.

6 dagen

20 deelnemers

+ project

Green Belt DfSS training

De Design for Six Sigma Green Belt training geeft ook de introduktie in het hele product ontwikkel proces volgens de Six Sigma methode. Daarnaast worden alle statistische tools besproken en geoefend. Dit maakt de kandidaten klaar voor het Green Belt examen en voor het toepassen van het geleerde in een eigen project. 

Workshops

3 dagen

projectteamWorkshop: start-up innovatieproject

In slechts 3 dagen een innovatieproject starten. Klanten analyse, concept ontwikkeling, en selectie van het beste concept in één workshop. Het project wordt duidelijk beschreven in een charterdocument, en een eerste projectplan wordt gemaakt. Het is essentieel dat het hele projectteam alle dagen meedoet. Deze start-up workshop is de snelste manier om uw innovatieproject te starten! 

1 dag

projectteamWorkshop: projectplan en projectbrief

Dit is een faciliterende workshop die het projectteam helpt om de doelstellingen en het projectplan scherp te krijgen. Is ook onderdeel van de start-up workshop. 

2 dagen

projectteam

specialist
duurzaamheidWorkshop: ontwerp voor duurzaamheid en kwaliteit

Een goede innovatie ontwerpt duurzaamheid en de afgesproken kwaliteit vanaf het allereerste begin mee. In Six Sigma wordt dit 'Design for X' genoemd. In deze workshop wordt de duurzaamheid en kwaliteit voor de innovatie bepaald, en beschreven met duidelijke kritische variabelen waar het projectteam aan moet voldoen. 

3 dagdelen

projectteam

+ 3 non project


Workshop conceptontwikkeling

Deze workshop in 3 dagdelen is normaal een onderdeel van de start-up workshop, maar kan ook apart gedaan worden. De workshop is er op gericht een concept te ontwikkelen voor het innovatieproject. De workshop gaat ervan uit dat de klanten voordelen die gehaald moeten worden al bepaald zijn. Voor de brainstorm is het goed om ook mensen van buiten het projectteam te selecteren voor de workshop, dit geeft een creatievere sfeer. 

3 dagdelen

technisch 
projectteamWorkshop proefopzet en meetsystemen

Deze workshop is erop gericht om goed de metingen en experimenten te kunnen uitvoeren die nodig zijn om het concept daadwerkelijk te laten ontstaan. Zijn de meetsystemen betrouwbaar en gevoelig genoeg? Hoe haal ik de meeste informatie uit een minimale hoeveelheid werk? Van analyse van het meetsysteem tot goed proefopzet, alles komt aan bod. Kan vervolgd worden met een coaching traject om het geleerde in praktijk te (blijven) brengen. 

1 dag

projectteam

marketing


Workshop klantinzicht ontwikkelen

Deze workshop is normaal een onderdeel van de start-up workshop, maar kan ook apart gedaan worden. De workshop is er op gericht klantinzichten te verwerven en te analyseren. Uiteindelijk is het doel te definieren hoe een nieuw product te klant optimaal positief kan verrassen. 

Trainingen en workshops kunnen in overleg opgezet en aangepast worden! Bel of mail ons voor overleg.

>